Hos seglarvänner

1-5 juni Lymington

En orsak till att gå Engelska kanalen på den engelska sidan var ett inplanerat besök hos seglarvännerna Christine och Paul i Lymington. Vi träffade Chris och Paul i Malö 37:an Sooty Girl sommaren 2008 och seglade då tillsammans i norra Bretagne och till kanalöarna Jersey och Guernsey. Sedan dess har vi haft kontakt och meningen var även att Paul som seglat mycket i Spanien och Portugal skulle dela med sig av guruns visdom.

Christine och Paul i deras vackra hem i Lymington

Det blev trevliga dagar i Lymington med omnejd och flera goda middagar, bland annat på ”The Mill” utanför Lymington med gudomlig mat i underbar miljö. För oss som ofta uttalat oss förklenande om det engelska köket i jämförelse med ”cuisinen” på andra sidan kanalen, var det en på flera sätt hälsosam upplevelse.

I New Forest utanför Lymington kan man vandra bland halvvilda ponnyer

Som återförsäljare för Malö i Storbritannien fungerar Frida och Dan med kontor i Lymington Marina. Frida kommer från Västra Götaland och verkade vara en alldeles utomordentlig representant för dessa svenska kvalitetsbåtar.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.