Kielkanalen och ut ur Elbe

8-9 maj Kiel – Brunsbüttel – Nordernay

I slussen i Holtenau på väg in i Kielkanalen

Stora och små får lov att samsas i kanalen

Svante har den djupaste respekt för Elbemynningen efter ett äventyr en aprilnatt 1995 med halv storm mot ström. Så dagen för passage av Kielkanalen valdes så att följande dag skulle ge möjlighet till medvind och medström på väg ut ur Elbe. Vi fick en härlig segling från Brunsbüttel till Nordernay i 5-12 m/s vind från sydost.

På väg ut ur Elbe i arla morgonstund

Några dagar efter passagen av Kielkanalen fick vi höra att det finns en fin bild av Ayfer på www.marinetraffic.com. Strax efter att vi gått in i kanalen hade någon för oss okänd person tagit en bild av Ayfer i helfigur och på eget initiativ lagt in den på webben. En nyutvecklad hobby, boatspotting, att bonga båtar och dokumentera det hela på nätet. Trevligt initiativ!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.